Puerto Varas Gezi Rehberi

Güller Şehri Puertro Varas’da 2 Gün

Puerto Varas , Şili’nin Los Lagos – Göller Bölgesinde Llanquihue gölünün kenarında küçük bir Alman şehri. 1854 yılında kurulan şehrin nüfusu 30.000’i ancak bulsa da PanAmerikan otoyolu ve göl arasına sıkıştığından olsa gerek o yavaş akan bir kasaba havasından biraz uzak, merkezde 4-5 katlı binaları, büyük birkaç oteli ve kumarhanesi ile kasabalıktan kente geçiş yapmış diyebiliriz. Dağlara, göllere, ormanlara ve milli parklara yakın manzaralı bir konuma sahip. Gölün karşı kıyısından tüm heybetiyle sizi selamlayan Osorno volkanının muhteşem görüntüsü ve ona eşlik eden Calbuco volkanı ve Tronador volkanı açıkça görülebilmektedir.

Yakınındaki Puerto Montt gibi büyük bir şehrin olması burayı aynı zamanda popüler bir hafta sonu yeri haline getiriyor. Puerto Varas ve Puerto Montt arasında düzenli otobüs seferleri yapılmakta ve yolculuk yaklaşık 15 dakika sürüp en fazla 4.000 CLP tutmakta.

Görmeye giderseniz en az 2 günü hak ediyor. Bizim önerimiz günlerinizin birini şehirde, diğerini ise gölün çevresini dolaşarak geçirmeniz.

Şehrin göl kıyısında bolca gül bahçesi yer aldığından Güller Şehri olarak da bilinmekte.

PUERTO VARAS GEZİLECEK YERLER


Turistik anlamda şehre tepeden bakan bir kilisesi ve eski Alman yapımı evlerinde içinde bulunduğu tarihsel miras yürüyüş rotası mevcut ve bu rotayı dolaşırken şehri çok rahat tanıyabilirsiniz. 3-4 saat süren bu rota sonrası sahildeki bir kafeye ya da banklara geçip yorgunluk atabilirsiniz. Bizim yaptığımız yürüyüş rotası ve görülebilecek yerleri sizler için hazırladık, aşağıdaki haritadan inceleyebilirsiniz.


İLGİLİ YAZI: ŞİLİ’DEKİ ALMAN ETKİSİ


LLANQUIHUE GÖLÜ ÇEVRESİ GEZİLECEK YERLER


Bu gezi için araba kiralamak da fayda var. Çünkü Şili’nin en büyük ikinci gölü Llanquihue, tüm etkileyiciliğiyle sizi çevresinde turlamaya çağırıyor. Şimdiden söyleyelim; bu rota aşırı derecede Osorno volkanı içerir. Bizim rotamız ve gezilecek yerlerle ilgili hazırladığımız harita aşağıdaki gibi.

Ensanada


Yolda Ensanada’ya yaklaşırken bir çok yerde arabayı yol kenarına çekip fotoğraf alabileceğiniz yerler var.  En az birinde durun ve bol bol fotoğraf çekin.

Vicente Pérez Rosales Milli Parkı


Milli park giriş ücreti kişi başı 6.000 CLP (7,5 $ ) ve yanıbaşındaki otopark için de 1.000 CLP ödenmekte. Milli parkın hemen girişinde bir tane hediyelik eşya dükkanı bulunmakta. Bu milli park içerisinde 3 tane yürüyüş rotası bulunmakta. Petrohue Şelaleri Yolu (550 m.-15 dk.), Enamorados Yolu(600 m.- 20 dk.) ve Carilemu Yolu (1 km.-40 dk.)

Biz Petrohue ve Enamorados yollarını tercih ettik.

Patika 1: Petrohue Şelaleleri


Şili’deki Petrohué Nehri’nin üst kesimlerinde, Todos los Santos Gölü’ndeki bu nehrin kaynağının hemen aşağısındaki kısa bir şelaledir. Çok ilginç kaya oluşumlarından akan nehrin oluşturduğu manzara tarif edilemez güzellikte. Jeolojik kayalar yaklaşık 22.000 yıl önce – Buz devrinde- Osorno volkanının patlaması sonucu lavların buzun altında aniden ısı kaybıyla oluşmuş. Gerisi için fazla söze gerek yok.

Patika 2: Enamorados Yolu


Aşıklar Yolu, Şili’ye özgü birçok bitki türünü içeren 20 dk.lık bir yürüyüş. Yol boyunca Petrohue nehrinin ve ayrıca aynı adı taşıyan minik bir göl ve şelale barındırmakta.

Petrohue – Todos los Santos Gölü


Petruhue kasabasına gidebilirsiniz. Todos Los Santos gölünün kıyısında tekne turuyla gölün tadına varabilirsiniz. Kaşiflerin Patagonya’nın kuzey sınırı olarak işaretlediği bu yerden aynı zamanda gölün karşısında bulunan Peulla’ya da gidip vakit geçirebilirsiniz.Vaktiniz kısıtlı ise Petrohue direk pas geçilebilir.

Osorno Volkanı


Şili’nin Fuji’si olarak da anılan bu volkana çıkmak isterseniz arabayla kayak merkezine kadar yaklaşık yarım saatlik bir tırmanış ile ulaşabilirsiniz. Park yerindeki manzara size yeterli gelebilir. Park yerinden daha yukarı telesiyej ile iki aşamalı çıkılmakta. İlk seviye (1420 m) ve ikinci seviye (1640 m) ayrı ücretlendirilmiş, para vermek istemezseniz ve enerjiniz varsa ilk seviyeye yürüyerek çıkılabilmekte. Fakat bizce mutlaka telesiyej ile en tepeye çıkılması lazım. Kişi başı 18.000 CLP (23 $) olsa da değeceğinden şüpheniz olmasın. Telesiyeje binmeden önce ceket-bere-eldiven ve güneş gözlüğünüzü almayı atlamayın.

Puerto Octay


Puerto Octay kasabasının içerisinde arabanızla turlayıp direk geçebilirsiniz. Meydanı ve meydandaki kiliseyi göz ucuyla bakın. Biz biraz daha kaybolarak dolaştık ve mezarlığına denk geldik. Gerçekten yeri çok efsaneydi.

Yemek, atıştırmalık ya da bir kahve için mutlaka Espantapajaros kır evine uğrayın. Lezzetlerinden ziyade, ambiansı ve özellikle bahçesi görülmeye değer. Ayrıca yerel kıyafetler ve farklı hediyelik eşyalar da satılmakta.

Frutillar


En son durağınız Frutillar kasabası. Ocak ve Şubat aylarında klasik müzik festivaline ev sahipliği yapan bu şirin Alman kasabası; plajı, tiyatro binası, yüksek iskelesi, tek katlı geleneksel Alman evleri ve yavaş akan ritmiyle bizi kendine bağlamayı başarmıştı. Kasaba Yukarı ve Aşağı Frutillar olarak ayrı geçmesinin sebebi sonradan şehrin ortasında tren yolunun geçmesi imiş.

YEMEK MEKANLARI


Cafe Mawen

Kahvaltı sizin için önemliyse bu mekan tam aradığınız yer. Kahvaltı çeşitleri ve tatlı çeşitleri arasında tercihinizi yaparken zorlanacağınıza eminiz.

Mesa Tropera

Llanquihue çevresinde dolaştıktan sonra kendimize güzel bir ödül vermek istedik ve bu mekana gittik. Pizza, karidesli/domatesli ekmek, hamburger, kalamar kızartma vb. bir çok seçenekten birisini seçin. Eğer isterseniz kendi ürettikleri bira çeşitlerinden de deneyebilirsiniz. Rezervasyonsuz giderseniz sıra beklemeniz olası, ama sıra beklerken sizi bara alıp önden bir şeyler ısmarlayabiliyorsunuz.

Mall Paseo Puerto Varas

Şehir içerisindeki bu alışveriş merkezinde çeşitli fastfood yemekleri de mevcut.

KALDIĞIMIZ YER


Kalacak yer bakarken dikkat ettiğimiz unsurlar ücretsiz wifi, ücretsiz otopark ve mümkünse mutfağının olması. Böylece maliyetler daha da azalmakta.

Casa Apel Hostel

Açıkçası son dakika bulmuş olmamıza rağmen inanılmaz memnun kaldığımız hostel. Çift kişilik oda ve 4-6 kişilik karma odalar şeklinde seçenekleri var. İlk iki geceyi özel iki kişilik odada, son geceyi yer olmadığından 4 kişilik odada geçirdik. Ortak alanı gayet geniş ve rahat. Mutfağındaki ekipmanlar da yeterli böylece kendin yemekte yapabiliyorsun.

MALİYETLER


Kur: 1 $ = 786 CLP

Konaklama: 2 gece özel oda için Booking.com Genius indirimiyle 47.000 CLP (60 $) ; 1 gece 4 kişilik oda için 2 yatak 20.000 CLP (25 $)

Yemek: Kahvaltı 13.365 CLP (17 $) ; Akşam yemeği 30.580 CLP (40 $) ; Kahve&Tatlı 2.750 CLP (3,5 $) ; Fastfood menü 10.000 CLP (13 $)

Diğer: Milli park giriş 12.000 CLP (15 $) ; Osorno Volkan Telesiyej 18.000 CLP (23 $) ; Milli park Otopark 1.000 CLP (1,3 $) ; Petrohue otopark 1.000 CLP (1,3 $)


Bu yazımızı beğendiniz mi? Bir arkadaşınızla paylaşarak yayılmasına yardımcı olursanız çok seviniriz. Ayrıca yazılarımızdan haberdar olmak için takip etmeyi unutmayın.

Teşekkür ederiz!

Yorum bırakın

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close